zondag 12 mei 2013

Speciale service!

De opwinding begint langzamerhand behoorlijke vormen aan te nemen. De komende week staat geheel in het teken van een van de internationale hoogtepunten van het jaar: ja ja, het Eurovisie Songfestival. En nog opwindender: ikzelf ben er dit jaar bij! Nee, niet op het podium. Wel vlak ervoor. En geen paniek: dit hondje laat de hondenliefhebbers echt niet onverzorgd achter. Lees verder voor een speciaal cadeautje…

Dertien jaar geleden alweer mocht ik dit evenement, met inderdaad een behoorlijk hoge roze factor, ook al live meemaken. Ik zag er toen bovendien meer van dan ik thuis-voor-de-buis had kunnen zien, want de Nederlandse omroep brak de uitzending af wegens de Enschedese vuurwerkramp.  Toen, in 2000, speelde het festijn zich af in Stockholm, de stad waarop ik op slag verliefd werd en waarnaar ik sindsdien ongeveer jaarlijks terugkeerde. Dit jaar is ook het festival teruggekeerd in Zweden (bedankt Loreen!), dit keer in Malmö. Voldoende reden om opnieuw af te reizen.

De vorige keer was er nog sprake van een eenmalige finale, waarbij de landen die het voorafgaande jaar te laag eindigden van deelname waren uitgesloten. Wij – De Ware en ik – kwamen natuurlijk om onze Linda Wagenmakers aan te moedigen, maar we zagen met lede ogen de bejaarde nachtegaalbroers Olson uit Denemarken winnen.
Ditmaal gaan aan die finale op zaterdagavond twee halve finales vooraf en wanneer we op dinsdagavond tijdig arriveren om Anouk toe te juichen hebben we er ruim 900 autokilometers opzitten. We hebben dan de generale repetitie van die eerste halve finale op maandagavond gemist. Gelukkig kunnen we wel de juryrepetitie van de tweede halve finale meemaken. En de officiële tweede halve finale. En de repetitie voor de grote finale. En de grote finale zelf. Want we hebben tickets voor in totaal zes shows. Dat wordt genieten! Van de sfeer, van land en stad, van een uitstapje naar Kopenhagen – net over de brug – en ja, toch ook wel van het muzikale vuurwerk.

Ik begrijp het: u had er zelf óók wel bij willen zijn, nu u dit allemaal zo hoort! Gelukkig heeft uw hondje voor de achterblijvers een speciale service! Een set stemformulieren, voorzien van Deskundig Commentaar. Eentje voor de eerste halve finale (klik hier) en eentje voor de tweede halve finale (klik hier). En straks (onder klein voorbehoud) hier eentje voor de Grote Finale. Wat ’n prachtig cadeau!

Maar eerlijk is eerlijk: 2013 is geen sterk Eurovisiejaar. Een echt ‘Euphoria’ ontbreekt. Er is wel een vlakke en zwakke Duitse kopie. En als tegenreactie zijn er heel veel zangeressen die ballads zingen. Is onze Anouk daarin voldoende onderscheidend? Ik durf geen garantie te geven. Zoals altijd is er voldoende ruimte voor (leed)vermaak. De favoriet in Zweden is Denemarken. Gaan we die, net als dertien jaar geleden, hier weer zien winnen? We hopen zelf op dat andere buurland, Noorwegen. Strak, stijlvol en, net als uw hondje, helemaal van nu!
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten