woensdag 9 mei 2018

EuroService (2)

Ondanks alle hectiek die een metropool met zich meebrengt, blijft Lissabon een vriendelijke en rustige stad die zelden haar kalmte verliest. Zelfs de hunkerende fado tijdens een verde overdadige vismaaltijd blijft binnen de perken. Hoe anders was de eerste halve finale van afgelopen dinsdag. Zoals al vermoed was hier sprake van een waar bloedbad. Hoe zal dat vanavond gaan, in deel twee? Kijk zelf mee en download hier ook even uw scoreformulier.

Van de tien overlevers wist uw Kenner er slechts zeven goed te voorspellen. Geen fantastische score. Dat kwam omdat een overwinning voor landen als Griekenland en Armenië - al jarenlang succesvol in de halve finale - niet langer meer automatisch blijkt. En ook omdat de performance van de Belgische Sennek (wie heeft die naam verzonnen?), ondanks een kwalitatief goed nummer, toch weinig onderscheidend bleek. Het enorme stembereik van de Albanische rocker bleek daarentegen wel overtuigend - en dat is misschien goed nieuws voor onze Waylon, vanavond. Ook het lieve, kleine liedje uit Litouwen ontroerde jury en publiek. En zelf de Ierse act met nadrukkelijke gay signatuur wist de Europese kijker te winnen, Uw Kenner had dat niet verwacht.

En hoe zal het dan vanavond lopen? Een finaleplaats voor Waylon zit erin, als de act weet te overtuigen. Uw Kenner leidt zich hier graag leiden door wishful thinking. En dat geldt voor nog enkele andere inzendingen. Maar het succes van ex-winnaar Alexander Rybak uit Noorwegen staat bij voorbaat vast, net zoals dat van de Zweedse deelnemer. Ook Australië lijkt zeker van een finaleticket, maar verder is het allemaal weinig zeker. Uw Kenner durft hieronder opnieuw een prognose af te geven, maar geeft geen garanties. En zoals eerder gezegd: zelf voor jury spelen is natuurlijk het leukste wat er bestaat. Een scoreformulier en een overzicht van alle deelnemers van de tweede halve finale, met een gefundeeerde prognose van uw Kenner is hier te vinden.

Voorspelling van de tien overlevers in de halve finale 2:
- Noorwegen
- Zweden
- Australië
- Modalvië
- Nederland
- Polen
- Oekraïne
- Hongarije
- Denemarken
- Malta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten