zaterdag 12 mei 2018

EuroService (3)

 [*** Link naar het scoreformulier onderaan deze bijdrage *** ]

Het Portugese verblijf nadert zijn ontknoping. Lissabon zindert van de Eurovisievibes. Gisteravond speculeerde uw Kenner gewoon op straat nog over de mogelijke uitslag. En aansluitend deed hij in een obscure bierkelder nog zijn stinkende best bij een even serieuze als hilarische Eurovisiekaroake en zong schouder-aan-schouder het laatste overwinningslied mee met een gezellig clubje autochtone jongemannen.

Maar genoeg over al die verbroedering. Ter zake nu: het gaat hier immers toch over een wedstrijd. Waarheen zal uw Kenner zich volgend jaar rond deze tijd begeven? Een Oost-Europese (hoofd)stad lijkt uitgesloten, gezien de slachting die bij de afgelopen halve finales werd aangericht. De finale van vanavond is een nagenoeg West-Europees feestje. Nicosia, Gotenburg, Oslo, Berlijn, Tel Aviv en misschien zelfs Dublin komen in aanmerking voor de volgende editie van het Eurovisie Songfestival.
Uw Kenner hoopt een beetje op Helsinki of liever nog Wenen, vanwege de Oostenrijkse inzending van dit jaar.

Muzikaal gezien lijkt het al met al geen slecht jaar, met voldoende materiaal dat tijdens songfestivalavonden kan uitgroeien tot ware klassiekers voor de Kenners onder elkaar. Het is dan ook uitermate moeilijk om een voorspelling te doen, maar uw Kenner zou uw Kenner niet zijn als hier geen prognose zou worden gegeven.
Dus daar komt-ie:

1. Noorwegen
2. Cyprus
3. Tjechië
4. Estland
5. Israël
6. Litouwen
7. Moldavië
8. Zweden
9. Duitsland
10. Italië

Onze vriend Waylon wordt 11de. Net als Douwe Bob en O'G3ne vóór hem.
Hoop ik.

Zelf voor jury spelen en voorspellingen doen is natuurlijk het allerleukst. Download hier even het scoreformulier, met de essentiële toelichtingen van uw Kenner.
Veel kijk- en luisterplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten