dinsdag 8 mei 2018

EuroService (1)

Het zijn fraaie dagen, hier te Lissabon. De zon schijnt over de zeven heuvelen en een verfrissend briesje zorgt ervoor dat de temperaturen niet té hoog oplopen. En dan is er natuurlijk ook nog de muziek. En de wedstrijd. (Waarvan een scoreformulier hier valt te vinden).

Eindelijk is Portugal aan de beurt om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Voor het eerst en dat verloopt niet altijd even vlekkeloos. Maar ach, wat kan het schelen. De stad is fraai en warm en de mensen ook.
Vanavond is het tijd voor de eerste halve finale, kwalitatief de betere van de twee. Daarom is het bijna onvermijdelijk dat leuke liedjes een roemloos einde gaan vinden. Hier, in de bijeengekomen internationale Kennersvergadering, gonst het van de speculaties. De prachtige inzending van België zal het gaan afleggen, net zoals het dansbare, maar nogal rommelig uitgevoerde dansnummer van Finland.Ook de persoonlijke favoriet van uw eigen Kenner, de met mysterie omgeven Oostenrijke inzending, lijkt niet zeker van een finaleticket. Vooralsnog zijn Israël en hekkensluiter Cyprus de grote favorieten voor de eindzege.
Er gaat hoe dan ook gehuild worden.
 
Maar wat de Kenners ook allemaal beweren, zelf voor jury spelen is natuurlijk het leukste wat er bestaat. Een scoreformulier en een overzicht van alle deelnemers van de eerste halve finale, met een gefundeeerde prognose van uw eigen Kenner is hier te vinden.
Doe er uw voordeel mee.

Hieronder de beredeneerde voorspelling van uw Kenner voor de tien overlevers van vanavond.
- Israël
- Cyprus
- Tsjechië
- Estland
- Bulgarije
- België
- Oostenrijk
- Finland
- Griekenland
- Armenië





Geen opmerkingen:

Een reactie posten