woensdag 15 mei 2019

EuroService 2019 (deel 2)

De eerste halve finale zit erop. En eerlijk is eerlijk: er kwam een enorme bak bagger voorbij. Erger kan het niet worden. Dat is ook niet het geval: deel twee bevat zeker meer kwaliteit. Dus ga er rustig voor zitten. Uw Kenner levert als vaste service weer een richtinggevend scoreformulier: klik hier!

De eerste tien finalisten zijn bekend. Uw Kenner voorspelde er 8 van de 10, maar had toch niet voorzien dat zijn fijne vriend Serhat namens San Marino een finaleplaats zou behalen. Zelfs voor zijn doen zong Serhat immers niet erg zuiver. Maar hij viel in het deelnemersveld van dinsdagavond daardoor niet erg uit de toon en dat verklaart wellicht zijn succes. Wat kunnen we van de donderdagavond verwachten?

Natuurlijk is onze eigen Duncan de grote favoriet, met winkansen die zijn gestegen tot onwaarschijnlijke hoogten en derhalve toenemende druk. Geheel volgens vaderlandse traditie is er ook dit jaar weer veel gedoe over ‘de act’, technische tegenslag, een lamp die niet werkt, golvende lichteffecten die wel of niet bijdragen aan het nummer enzoverder en enzovoort. Voor ons heeft Duncan natuurlijk sowieso gewonnen, what else is there?

Uhm… nou: een andere nummer van Nederlandse makelij, met de titel ‘22’, gezongen door de zangeres die Ierland vertegenwoordigt. Deze Sarah McTernan (zelf ‘25’) kunnen we niet echt een podiumbeest noemen. Ze heeft geen onaardige stem, maar de uitstraling van een pantoffeldiertje op een zandvlakte. Maar Uw Kenner kent haar ook als heel lief vriendinnetje (zie foto). Dat het nummer door een drietal Nederlanders is gecomponeerd is niet bepaald de moeite van het vermelden waard.

Wie zijn dan wel de concurrenten? De Zwitserse Luca zou qua uiterlijk wel een broer kunnen zijn van Duncan, maar daarmee houdt de vergelijking op. Luca is behoorlijk goed in dirty dancing en weet zichzelf lekker te etaleren. If you have it, flaunt it, is ook het motto van Uw Kenner. She Got Me is een potentiële zomerhit. Ook een aantrekkelijke verschijning is de Zweedse John Lundvik, die hiervoor een succesvolle carrière in de atletiek had. Hij schreef niet alleen zijn eigen nummer Too Late For Love, maar ook de Britse inzending, die zaterdag volgt. Hij wordt vergezeld door een gospelkoortje van vier voluptueuze vrouwen en het plezier en de chemie spat er vanaf. Het nummer is misschien niet heel onderscheidend, maar je wordt er wél blij van.
De Russische Sergey Lazarev heeft alle laatjes opengetrokken (net als in 2016): er speelt een compleet symfonieorkest mee op zijn ballad Scream en een intrigerende act met spiegels en andere panelen houden de aandacht vast. Sergey zelf galmt voluit en volop. Valkuil is dat het liedje verdrinkt in al deze bombast.

Kortom: vergeleken met de eerste aflevering wordt dit een fijne avond. Wie gaan we zaterdag terugzien? Uw Kenner voorspelt, in willekeurige volgorde: Zwitserland, Azerbeidzjan, Denemarken, Zweden, Malta, Rusland, Armenië, Nederland, Noorwegen en Noord-Macedonië.

Zaterdag is Uw Kenner bij u terug voor de finale!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten